facebook_pixel

Tietosuojaseloste

Tässä tietosuojaselosteessa kerromme, mitä tietoja Ipanainen Oy kerää asiakkaistaan ja mihin tarkoituksiin näitä tietoja käytetään. Lisäksi kerromme, kuinka kauan näitä tietoja säilytämme, mihin käytämme evästeitä sekä mitkä ovat tietosuojalainsäädännön mukaiset oikeutesi ja miten voit niitä käyttää.

Tämä tietosuojaseloste koskee sinua, jos vierailet verkkokauppamme verkkosivuilla tai verkkokauppamme asiakas. Katsomme, että olet asiakkaamme, mikäli

  • olet tehtyt tilauksen verkkokaupastamme
  • luonut itsellesi tilin verkkokauppaamme tai
  • olet tilannut uutiskirjeemme.

Verkkosivuillamme voi olla linkkejä kolmansien osapuolien ylläpitämille sivustoille. Emme ole vastuussa näiden kolmansien osapuolien sivustoista, eikä tietosuojaselosteemme koske kyseisiä sivustoja. Mikäli siirryt verkkosivujemme kautta kolmansien osapuolien ylläpitämille sivustoille, suosittelemme, että tutustut kyseisten sivustojen omiin käyttöehtoihin ja tietosuojaselosteisiin.

Rekisterinpitäjä ja yhteyshenkilö

Rekisterinpitäjä

Ipanainen Oy

Y-tunnus 2654259-6

Osoite: Enontie 50, 81200 Eno

Rekisterinpitäjän yhteyshenkilö

Anu Mäkinen (anu@ipanainen.fi)

Miksi keräämme tietoja

Keräämme tietojasi vain silloin, kun se on tarpeellista ja henkilötietojen käyttötarkoitus on määritetty. Oikeutemme käsitellä näitä tietoja perustuvat

  • Ipanaisen ja asiakkaan väliseen asiakassuhteeseen
  • sopimukseen
  • sivuston käyttöön sekä
  • asiakkaan erilliseen nimenomaiseen suostumukseen tai
  • lainsäädännön velvoitteisiin.

Miten ja mitä tietoja keräämme

Tässä kerromme, miten ja mitä tietojasi keräämme vieraillessasi verkkosivuillamme tai asioidessasi verkkokaupassamme.

Kun vierailet verkkosivuillamme

Kun tulet verkkosivuillemme, esimerkiksi tutustuaksesi toimintaamme, mutta et tehnyt tilausta tai luonut tiliä, keräämme sinusta seuraavat tiedot:

  • Päätelaitteen tunnistetiedot
  • Yhteyttä koskevat tiedot
  • Verkkosivumme käyttö- ja selaustiedot

Edellä mainittujen tietojen kerääminen on pakollista, jotta pystymme takaamaan verkkosivumme toimivuuden sekä sen turvallisuuden. Keräämme nämä tiedot automaattisesti vieraillessasi verkkosivullamme.

Kun luot tilin verkkokauppaamme ja liityt Kantisjengiimme

Luodessasi itsellesi tilin liityt samalla Ipanaisen Kantisjengiin. Huomaathan, ettei tilauksen tekeminen edellytä tilin luomista tai kantisrekisteriin liittymistä.

Tilin luomista varten keräämme sinulta seuraavia tietoja:

  • Kirjautumistiedot (sähköpostiosoite ja salasana)
  • Etunimi, sukunimi (valinnainen)
  • Yhteystiedot (valinnainen)
  • Toimitusosoitetiedot (valinnainen)
  • Uutiskirjeen tilaustiedot (valinnainen)

Tilauksia tehdessäsi tiedot tilaushistoriastasi tallentuu rekisteriimme omille sivuillesi.

Lisäksi keräämme jo mainittuja verkkosivujen toimivuuteen sekä turvallisuuteen tarvittavia tietoja:

  • Päätelaitteen tunnistetiedot
  • Yhteyttä koskevat tiedot
  • Verkkosivumme käyttö- ja selaustiedot

Kun teet tilauksen

Tehdessäsi tilauksen tarvitsemme tietoja, jotta voimme käsitellä tilauksesi sekä toimittaa tilaamasi tuotteet. Tehdessäsi tilauksia keräämme seuraavia tietoja:

  • Etu- ja sukunimi
  • Yrityksen nimi (valinnainen)
  • Puhelinnumero
  • Sähköpostiosoite
  • Laskutusosoite
  • Mahdollinen erillinen toimitusosoite (valinnainen)
  • Tilaus- ja tuotetiedot
  • Maksutiedot
  • Toimitukseen liittyvät tiedot
  • Uutiskirjeen tilaustiedot (valinnainen)
  • Sijaintitiedot palvelun lokalisointia varten (valuutat, toimitustavat)

Lisäksi keräämme jo mainittuja verkkosivujen toimivuuteen sekä turvallisuuteen tarvittavia tietoja:

  • Päätelaitteen tunnistetiedot
  • Yhteyttä koskevat tiedot
  • Verkkosivumme käyttö- ja selaustiedot

Kun olet myyjänä kirpparillamme

  • Edellä esitetyt tilauksen yhteydessä keräättävät tiedot
  • Tilinumerosi (valinnainen)
  • Myyntijaksoosi liittyvät tiedot, kuten myyjätunnuksesi, myyntituottosi sekä muut tarvittavat tiedot
  • Yksittäiset myyntitapahtumat kirjautuvat myyntitunnuksen avulla erilliseen kassajärjestelmäämme

Kun otat yhteyttä asiakaspalveluumme

Ottaesssasi yhteyttä asiakaspalveluumme puhelimitse, sähköpostitse, chatissa tai sosiaalisen median (Facebook, Instagram) välityksellä, keräämme tietojasi, jotta voimme auttaa sinua parhaalla mahdollisella tavalla verkkokauppa-asiointiin, tilauksiin ja tuotetiedusteluihin liittyvissä kysymyksissä. Sähköisessä asiakaspalvelussa hyödynnämme ulkopuolista tikettijärjestelmää, jonne tallentuvat asiointiin liittyvät sähköpostiviestit ja chat-keskustelut.

Kun tilaat uutiskirjeemme tai reagoit uutiskirjeisiimme

Tilatessasi uutiskirjeemme tarvitsemme vähintään sähköpostiosoitteesi, jotta voimme lähettää uutiskirjeen sinulle. Keräämme uutiskirjeen tilauksen yhteydessä seuraavia tietoja:

  • Etu- ja sukunimi (valinnainen)
  • Sähköpostiosoite
  • Kiinnostuksen kohteet (valinnainen)

Keräämme myös uutiskirjeemme lukijoista tietoa, jota hyödynnämme analytiikan avulla paremman asiakaskokemuksen tarjoamiseksi. Käyttämällä analytiikkaa pystymme selaus- ja tilaustiedoistasi päättelemään sinulle sopivimpia tuotesuosituksia ja kohdetamaan sinulle mahdollisimman hyvin sopivaa markkinointiviestintää.

Sähköpostiosoitteesi avulla voimme lähettää sinulle verkkokauppamme tilaushistoriaasi perustuen kohdennettua markkinointia.

Voit milloin tahansa tarkistaa uutiskirjeen tilauksen yhteydessä ilmoittamat tietosi ja tarvittaessa muuttaa niitä tai poistaa tiedot kokonaan.

Mihin käytämme henkilötietojasi

Käytämme keräämäämme tietoa seuraaviin tarkoituksiin:

  • Asiakassuhteen hallinnointi
  • Tilausten käsittely
  • Tilaustietojen arkistointi kirjanpitoa ja tilastointia varten
  • Verkkokauppamme asiakaskokemuksen kehittäminen
  • Kohdennetun henkilökohtaisen sisällön ja markkinoinnin toteuttaminen
  • Turvallisen asiakaspalvelun toteuttaminen
  • Kirpparimme ja vuokrausten sujuvan palvelun toteuttaminen

Kuka voi käsitellä tietoja?

Ipanainen Oy:n järjestelmiin on pääsy vain Ipanainen Oy:n työntekijöillä ja verkkosivujen ylläpidon yhteistyökumppaneilla, jotka ovat kaikki sitoutuneet käyttämään tietoja luottamuksellisesti salassapitovelvollisuutta noudatten. Asiakastietojen käsittely vaatii salasanatunnistautumista.

Ovatko tiedot turvassa?

Olemme lain nojalla velvoitettuja suojaamaan tietojasi asianmukaisesti. Ipanainen Oy:n asiakastiedot sijaitsevat suojatuissa tietokannoissa, joihin pääsy on rajoitettu. Kaikkien järjestelmien tietoturva on erittäin korkea. Jos haluat omalta osaltasi varmistaa parhaan mahdollisen tietoturvan, käytä reisteröityessäsi vahvaa salasanaa äläkä koskaan luovuta salasanaasi ulkopuolisille.

 

Kuinka kauan säilytämme tietoja?

Säilytämme tietojasi tarvittavan ajan, jotta pystymme toteuttamaan tässä tietosuojaselosteessa mainitut käyttötarkoitukset. Jos toteamme asiakastilin epäaktiiviseksi, poistamme siihen liittyvät henkilötiedot viimeistään 5 vuoden kuluttua aktiivisuuden päättymisestä.

Saatamme tämänkin jälkeen säilyttää tietoja, jos lain noudattaminen edellyttää meiltä säilyttämistä (esimerkiksi kirjanpitoaineisto tai tuotteet, joissa on valmistajan myöntämä takuu).

Sinulla on aina mahdollisuus poistaa henkilötietosi sekä asiakastilisi näin halutessasi tai rajoittaa tietojen käyttöä, mikäli kyseessä on lakisääteinen velvollisuus tietojen säilyttämisestä. Jos haluat poistaa asiakastiliisi liittyvät tiedot tai anonymisoida tietosi, ota meihin yhteyttä.

Kenelle jaamme tietoja?

Emme koskaan jaa tietojasi kolmansille osapuolille, joilla ei ole oikeutta saada tietojasi. Tietyt välttämättömät tiedot välittyvät kuitenkin kolmansille osapuolille maksutapahtuman, toimituksen tai markkinointiviestien mahdollistamiseksi. Esimerkiksi jotta voimme toimittaa tilauksesi, osoite- ja yhteystietosi välittyvät toimituksesta vastaaville yhteistyötahoillemme (Posti ja Matkahuolto). Kun maksat tilauksesi, maksutietosi kulkevat luotetun maksunvälittäjän kautta. Kun tilaat uutiskirjeemme, sähköpostiosoitteesi ja kiinnostuksen kohteesi välittyvtät uutiskirjeen palveluntarjoajalle sen mukaan, mitä tietoja ilmoitat itsestäsi uutiskirjeeen tilaamisen yhteydessä.

Kaikki tiedonsiirto tapahtuu salattujen yhteyksien kautta. Huolehdimme aina siitä, että palveluntarjoajille siirtämämme tiedot ovat rajoitettu vain käyttötarkoituksen kannalta tarpeellisiin tietoihin. Varmistamme myös sopimusjärjestelyin, että käyttämämme palveluntarjoajat käsittelevät tietojasi tietosuojalainsäädännön edellyttämällä tavalla ja muutoinkin tässä tietosuojaselosteessa esitetyllä tavalla.

Tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Käsittelemme tietojasi pääasiassa EU:n sisällä. Osa käyttämistämme palveluntarjoajista sijaitsee tai käsittelee tietoja EU:n ja Euroopan talousalueen ulkopuolella. Varmistamme, että palveluntarjoajamme ovat sitoutuneet turvaamaan tietosi tietosuojalainsäädännön edellyttämällä tavalla. Halutessasi voit pyytää lisätietoja tietojen siirrosta EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle ottamalla meihin yhteyttä.

Miten voit tarkistaa omat tietosi?

Sinulla on oikeus tarkistaa, mitä sinua koskevia tietoja on tallennettu järjestelmiimme sekä saada kopio näistä tiedoista. Ota meihin yhteyttä, mikäli haluat yhteenvedon omista tiedoistasi.

Kirjautumalla sisään omalle sivullesi, näet kaikki tiedot, jotka olet tallentanut järjestelmäämme. Mikäli haluat tarkistaa muita tilaushistoriaasi liittyviä tietoja tai uutiskirjeen tilauksesi, ota meihin yhteyttä.

Voit milloin tahansa itse muokata omia tietojasi omalla sivullasi. Voimme muokata puolestasi tietoja, mikäli et itse pysty sitä tekemään. Tällaisessa tilanteessa ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Mikäli et halua vastaanottaa markkinointiviestintää meiltä, voit ilmoittaa siitä koska tahansa ottamalla meihin yhteyttä. Voit aina myös perua uutiskirjeemme tilauksen uutiskirjesähköpostin lopussa olevan linkin kautta.

Mitä ovat evästeet ja miksi käytämme niitä?

Ipainen Oy:n sivusto käyttää evästeitä (”cookies”). Evästeet ovat päätelaitteesi selaimen ja palvelimen välisiä pieniä tekstitiedostoja, joiden avulla keräämme verkkokaupamme käyttäjistä tietoa. Evästeiden avulla seuraamme, miten verkkokauppaamme käytetään eli milloin ja mitä sivuja asiakkaamme selaavat.

Evästeiden ja niihin liittyvän analytiikan avulla kykenemme tarjoamaan mahdollisimman toimivan verkkokaupan ja kehittämään verkkokauppamme asiakaskokemusta paremmaksi. Käytämme evästeitä siis verkkokauppamme toiminnan toteuttamiseen ja asiakaskokemuksen personointiin.

Evästeiden avulla kerättyä tietoa voidaan käyttää kohdennetun markkinoinnin toteuttamiseen (ns. retargeting). Retargeting-markkinoinnin johdosta törmäät myös muilla verkkosivustoilla, kuten Facebookissa, tuotteisiin ja mainoksiin, jotka liittyvät käyttäytymiseesi verkkokaupassamme. Tästä johtuen törmäät hyvin todennäköisesti Facebookissa ja Googlen hakutuloksissa sellaisiin tuotteisiin, joihin olet aiemmin tutustunut sivullamme. Ipanainen ei luovuta tätä kerättyä tietoa kolmansien osapuolien markkinointikäyttöön.

Evästeiden avulla saatu tieto on anonyymiä, mutta evästeen avulla saatua tietoa on mahdollista liittää asiakkaalta saatuihin henkilötietoihin (kun tunniste sisältää asiakkaaseen kohdentavia tietoja, kuten IP-osoitteen). Lisäksi evästeitä käytetään muun muassa asiakkaan tunnistamiseen, kirjautumiseen ja ostoskorin toimintoihin. Jos olet esimerkiksi lisännyt tuotteen aiemmin ostoskoriin, evästeen avulla tuote näkyy ostoskorissasi myös seuraavalla vierailukerralla.

Hyödynnämme Google Analyticsia, Google Tag Manageria ja Google AdWordsia sivustomme käytön analytiikassa ja suostumuksellasi myös markkinoinnin kohdentamisessa. Googlelle lähetettävä tieto on anonymisoitua.

Huomaathan, että sivustollamme käynti ottaa evästeet käyttöön vain selaimesi sen salliessa. Voit omasta selaimestasi poistaa evästeet käytöstä halutessasi. Evästeillä ja muilla tunnisteilla on määritetty voimassaoloaika, jonka jälkeen selain poistaa tunnisteen (yleensä yksi kuukausi). Evästeet latautuvat joka kerta uudelleen, kun vierailet sivuillamme. Evästeiden ja niiden käytön hyväksyminen on pakollista.

Muutokset tietosuojaselosteeseen

Pyrimme kehittämään palveluitamme jatkuvasti, jotta voimme tarjota mahdollisimman hyvän asiakaskokemuksen asiakkaillemme. Tämän myötä joitakin palveluita ja toiminnallisuuksia saattaa tulla lisää tai ne voivat muuttua, jolloin päivitämme tätä tietosuojaselostetta. Lainsäädännön muutokset saattavat myös asettaa tarpeita muuttaa tai tarkentaa tämän tietosuojaselosteen osia.

Haluatko kysyä lisää?

Voit aina kysyä meiltä lisää, jos jokin asia jäi vaivaamaan mieltäsi: asiakaspalvelu@ipanainen.fi

Tietosuojaseloste päivitetty 25.5.2018