facebook_pixel

Ipanaisen tarina

Kaksi äitiyrittäjää yhdisti voimansa

Ipanaisen tarinassa yhdistyy juuri sopiva määrä sattumaa, yhteiseksi todettuja unelmia, ystävyyttä, rohkeutta ja halua tehdä jotain ihan uutta ja ihanaa.

Alkujaan Ipanainen.fi syntyi joensuulaisen Annin kotikonttorilla, kotiäitivuosien aikaansaannoksena. Anni aloitti Ipanaisen toiminnan vuonna 2009 ja alkoi tuoda Suomeen silloin vielä maailmallakin täysin tuntemattomia Tuli-kantoreppuja, jotka nykyään tunnetaan supersuosittuna Tulana. Helsinkiläinen Anu taas oli kouluttautunut kantoliinaohjaajaksi omien kotiäitivuosiensa aikana ja perustanut kantamisen opastusta ja kursseja tarjoavan Kantaen-yrityksen, vaikka työ koulutusasiantuntijana aikuiskoulutusmaailmassa oli vielä päätyönä.

Vuonna 2014 Anu ja Anni aloittivat yhteistyön aluksi Tulan jälleenmyynnin merkeissä ja yhteisellä osastolla Lapsimessuilla. Tapahtumarikkaan vuoden päätteeksi he huomasivat tulevansa niin hyvin juttuun, että puolihuolimattomasti heitetystä vitsistä lähtenyt ajatus ikiomasta myymälästä toteutui nopeammin kuin kumpikaan olisi sitä ikinä uskonut.

– Olemme molemmat toiminnan naisia ja sanomme elämässä enemmän asioille kyllä kuin ei. Innostumme helposti, muttemme jää pelkästään haaveilemaan, vaan meillä molemmilla on tapa tarttua asioihin ja saada ideat muuttumaan käytännön toiminnaksi. Kun kaikki palaset loksahtivat kohdalleen Ipanaisen myymälän kohdalla, emme jääneet epäröimään täysipäiväiseksi yrittäjäksi heittäytymistä, vaan alle kuukaudessa olimme hankkineet liiketilan, laatineet laskelmat ja liiketoimintasuunnitelman sekä hakeneet starttirahaa. Lisäksi oli tietysti tehtävänä myymälän remontti! Vaikka alku oli rankka, uskoimme alusta asti täysin liikeideaamme. Tiesimme, että nyt oli meidän hetkemme toteuttaa fantasiamme kaikkien perheiden yhteisestä olohuoneesta, joka olisi yhtä aikaa kantamisen erikoisliike ja hyvän fiiliksen kirppari. Ilman toisiamme emme olisi varmasti ikinä pystyneet tätä haavetta toteuttamaan. Täydennämme hyvin toisiamme ja yhteistyömme toimii kuin tanssi. Usein tuntuu kuin välillämme olisi telepaattinen yhteys, vaikka toki olemme välillä myös eri mieltä esimerkiksi siitä, onko jokin tuoteuutuus hitti vai huti. Yhdessä kehittelemme jatkuvasti uudenlaisia tapoja, joilla voimme mahdollisimman hyvin palvella asiakkaitamme. Missiomme on olla iloksi ja avuksi siinä elämänvaiheessa, kun lapset ovat pieniä.

Koti keskellä kaupunkia

Ipanainen on yhtä aikaa lastenvaatteiden kirppari, ihanien lastentarvikkeiden myymälä sekä kantovälineiden erikoisliike. Lisäksi Ipanainen vuokraa muun muassa kantovälineitä kokeilukäyttöön ja TENS-laitteita synnytykseen. Myymälässä järjestetään kursseja ja keskusteluiltoja esimerkiksi vauvojen uneen, synnytykseen ja kasvatuksen kysymyksiin liittyen. Ennen kaikkea Ipanainen on aina ystävällistä palvelua tarjoava hengähdyspaikka vanhemmille.

– Olemme molemmat kahden lapsen äitejä ja tiedämme, millaista arki pienten lasten kanssa on. Joskus kaipaa ihan vaan paikkaa minne voi lähteä, jos seinät tuntuvat kaatuvan päälle. Halusimme luoda perheille yhteisöllisen paikan, hyvän fiiliksen olohuoneen, jonne on helppoa piipahtaa. Toivomme, että tämä voi olla kuin koti keskellä kaupunkia. Meiltä löytyy oleskelunurkkaus, jossa kuka tahansa saa keittää pannullisen kahvia tai teetä, lämmittää omia eväitä mikrossa tai istua alas hetkeksi hengähtämään. Hoitopisteessämme voi käväistä vaikka vaan vaihtamassa vaipan, jos kriisi iskee kesken leikkipuistoreissun. Lapsille löytyy tietenkin pieni leikkinurkkaus, ja pidämmekin lapsia meidän tärkeimpinä asiakkainamme. Jos lapsilla on mukavaa, vanhemmatkin saavat viettää pienen hetken ostosten parissa. Meillä ei tarvitse pelätä lasten ilonkiljahdusten tai itkujen häiritsevän. Lapset saavat näkyä ja kuulua Ipanaisella.

Täyden palvelun Ipanainen

Ipanainen-myymälässä on myynnissä monenlaisia tarvikkeita lapsiperheille.

– Pyrimme valitsemaan myyntiin tuotteita, jotka jollain tapaa helpottavat lapsiperheiden arkea ja tuovat siihen iloa. Myymme esimerkiksi ruokailuun, vauvanhoitoon ja imetykseen liittyviä tuotteita. Olemme erikoistuneet kantovälineisiin ja meiltä löytyy varmasti Helsingin, ellei koko Suomen, laajin valikoima kantoliinoja, kantoreppuja ja kantamisen varusteita, kuten kantotakkeja. Kantovälineet myymme aina kädestä pitäen opastuksen kera. Anu on koulutukseltaan kantoliinaohjaaja ja auttaa myymälässä päivittäin vanhempia kantamisen kysymyksissä. Filosofiamme on, että kantaminen on pieni juttu, joka voi helpottaa monin tavoin lapsiperheen arkea – kunhan kantovälineen mukavan käyttötavan kerran harjoittelee.

Myymälän yhteydestä löytyvä kirppari toimii ”täyden palvelun” periaatteella. Tavoitteena on ollut hioa kirpparista sekä ostajalle että myyjälle mahdollisimman vaivaton ja mukava vaihtoehto tavaroiden kierrättämiseen.

– Me hinnoittelemme tuotteet ja laitamme ne esille kokojärjestyksessä, jotta ostajat löytävät helposti kirpparilta etsimänsä.