Opas kantovälineen valintaan - millainen kantoliina tai kantoreppu kannattaa hankkia?

Lapsen kantaminen on ihanaa ja helpottaa arkea monilla tavoin, mutta kantovälineen hankintaan liittyy usein paljon kysymyksiä. Ei hätää, me täällä Ipanaisella olemme erikoistuneet kantamisen kysymyksiin! Tästä artikkelista löydät vinkkejä useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Millainen kantoliina tai kantoreppu on paras aloittelijalle? Entä vastasyntyneelle? Kantoliina vai kantoreppu? Trikoliina vai kudottu kantoliina? Entä, mitäs nämä rengasliinat ja neliöliinat ovat? Myymälässämme opastamme tarkemmin kantamisen kysymyksissä ihan kädestä pitäen -  ja voit tietysti kysyä meiltä lisäneuvoja myös sähköpostitse ja chatissamme. Autamme mielellämme!


Vaikka valikoimaa riittää, oikea kantoväline löytyy kyllä!

Jos ei tiedä ennestään kantovälineistä, oikean välineen etsintä saattaa tuntua alussa vähän tietosuossa tarpomielta. Ehkä avaat Googlen ja kirjoitat hakusanaksi kantoliina. Ehkä yrität kysellä kokemuksia kavereilta, sukulaisilta tai netin keskustelupalstoilta. Tietoa etsimällä ei välttämättä tule yhtään viisaammaksi - päinvastoin. Yksi suosittelee yhtä merkkiä, toinen toista. Joku vannoo yhdenlaisen kantamistavan nimeen, toinen varoittaa pysymään siitä erossa. Kuulostaako tutulta?

Valikoimaa riittää, ja aloittelija saattaa tosiaan olla ymmällään sen suhteen, millainen kantoväline olisi hyvä hankinta.

Lapsen kantamiseen on saatavilla monenlaisia välineitä erilaisiin tarpeisiin. Kantoliinoja on olemassa trikoisia ja kudottuja, eri mittaisina ja eri materiaaleista. Markkinoilta löytyy myös laaja valikoima kantoreppuja eri kokoisina, eri kuoseilla ja erilaisilla säätömahdollisuuksilla. Lisäksi on saatavilla muun muassa rengasliinoja ja erilaisia neliöliinoja. Ei hätää, lopulta kantovälineen valinta ei ole kovin monimutkaista, kunhan selvittää ensin itselleen, mitkä ominaisuudet ovat itselle tärkeimpiä. Tästä oppaastamme löydät tietoa erilaisista kantovälineistä.


Trikooliina sopii pienelle vauvalle

Trikoinen kantoliina on suosittu valinta vauvoille ja se onkin erinomainen valinta vauvan ensimmäiseksi kantovälineeksi. Se on pehmeä, joustava ja lämpöinen. Joustavasta neuloksesta valmistettu liina mukautuu kantajan ja vauvan muotoihin ja tuntuu päällä yhtä miellyttävältä kuin pehmoinen t-paita. Trikooliinalla vastasyntyneen vauvan kanssa on helppoa nauttia ihokontaktissa olemisesta ja kenguruhoidosta. Trikooliina on joustavuutensa ansiosta helppo sitoa ja monet kokevatkin, että trikoinen kantoliina on hyvä valinta ensimmäiseksi kantoliinaksi aloittelijoille.

Trikoinen kantoliina on erinomainen valinta vauvan ensimmäiseksi kantovälineeksi. Se on pehmeä, joustava ja lämpöinen.

Trikooliinaa voi käyttää heti vastasyntyneen kanssa, myös keskosten kanssa. Vauvaa kannetaan kantajan etupuolella lapsen kasvot kantajaan päin. Suosittelemme kantamaan vauvaa heti syntymän jälkeen pystyasennossa kietaisuristi2-sidonnalla, jossa vauvaa tukee kolme kerrosta kangasta. Trikoinen kantoliina on kiitollinen kumppani, kunhan muistaa sitoa sen aina riittävän tiukalle, jotta vauva on tiiviisti kantajaa vasten. Jos liina on vähänkään liian löysällä, valahtaa lapsi joustavassa liinassa hetken päästä alaspäin, jolloin kantaminen alkaa tuntua epävakaalta ja saattaa painaa kantajan hartioita. Niin ihana kuin trikooliina onkin vauvan kanssa, se ei ole paras kantoväline isomman lapsen kantamiseen joustavuutensa johdosta. Hieman vauvan mallista riippuen vanhemmat alkavat yleensä kaipaamaan tukevampaa kantovälinettä vauvan ollessa noin 7-9-kiloinen.

Tutustu kantoliinojen valikoimaan tästä >>