5 VINKKIÄ LAHJAKSI LAPSEN OPETTAJILLE JA HOITAJILLE

Lukukauden päättyessä on mukavaa muistaa lapsen opettajia, hoitajia tai harrastusohjaajia pienellä lahjalla. Positiivinen palaute ja iloinen kiitos riittävät toki vallan mainiosti, mutta sen lisäksi pakettiin voi tehdä mieli kääräistä jotakin pientä kivaa. Lahjan antamisen haasteena vaan on usein, ettei lahjan saajan makua tunne kovin hyvin. Tapana ei ole antaa suuria lahjoja, vaan kyse on enemmän kivasta eleestä. Saajia voi myös olla useita, jolloin on ennen kaikkea viisasta, että lahjat ovat kohtuullisen pienellä vaivalla toteutettavia. Lue alta 6 vinkkiämme hyväksi havaituista lahjoista opettajille tai hoitajille!


Mitä on hyvä muistaa lapsen opettajan tai hoitajan lahjassa?

 • Opettajat eivät oleta, että lahjoja pitäisi tuoda (vaikka ne aidosti ilostuttavatkin)
 • Lapsen piirros tai itse tehty kortti on jo erinomainen muisto
 • Kulutettavat (ja hyvin säilyvät) lahjat ovat varma valinta
 • Tavaralahjoissa suosituimpia ovat hyödylliset joka perheen käyttötuotteet
 • Lahjakortti on aina luottoratkaisu
 • Lahja voi olla mielekästä antaa kimpassa muiden perheiden kanssa
 • Lahja voi olla myös koko ryhmälle yhteinen!

1. Suosi kulutettavia lahjoja ja palveluita

Etenkin silloin, kun lahjan saajaa ei tunne henkilökohtaisesti, varma valinta on antaa joko lahjakortti tai jokin kulutettava tuote, jota todennäköisesti jokaisessa kodissa käytetään. Moni nauttii siitä, ettei lahjasta jää käytön jälkeen tavaraa pyörimään, vaan siitä on voinut nautiskella lomalla itseään hemmotellessa.

Hyvin kohtuullisella vaivalla ja pienellä luovuudella saa tehtyä persoonalliset muistamiset kivana puuhana yhdessä lapsen kanssa. Lapsen kanssa voi leipoa yhdessä tai valmistaa vaikka makeisia. Riskinä syötävissä lahjoissa on tietysti lahjansaajan mahdollisen erikoisruokavalion ja mieltymysten tuntemus. Jos mahdollista, kannattaa etukäteen vähän udella mahdollisista lahjansaajan ruokarajoitteista.

Vinkki: Askarrelkaa mukaan kortti, jossa lapsi kertoo omin sanoin, millainen kortin saaja on ja mitä hänen kanssaan on ollut hauskaa tehdä.

 • Lahjakortti palveluun tai elämykseen (elokuviin, kahvilaan, uimahalliin, museoon, kiipeilykeskukseen)
 • Lahjakortti aidosti tarpeelliseen käyttöön (kirjakauppaan, urheiluliikkeeseen, ruokakauppaan)
 • Kulutettavat ja nautinnolliset lahjat (kahvi, tee, kuohuva, makeiset, tuoreyrtit, mausteet, öljyt)
 • Kodin tarpeelliset tarvikkeet (kotimaiset ja ekologiset puhdistusaineet, saippuat ja muu kosmetiikka, vaikkapa - aurinkovoide).


2. Anna käytännöllinen tavaralahja

Lahjan saajaa voi toki ilahduttaa myös tavaralahjalla, mutta kannattaa valita sellainen tuote, joka on mahdollisimman hyödyllinen arjessa. Laadukkuus usein käytettävissä perustavaroissa tuo saajalleen pitkään kestävää iloa arkeen.

Esimerkiksi laadukas juomapullo tai termosmuki on hyvä esimerkki käytännöllisestä lahjasta, joka tulee  suurella todennäköisyydellä tarpeeseen. Monet tykkäävät myös kestokasseista ja muista kestotuotteista lahjoina. Talviaikaan erinomaisia tarpeellisia käyttölahjoja ovat myös heijastimet - niitä tarvitaan aina!


3.  Anna ryhmälle yhteinen lahja

Jos et halua antaa lahjaa kullekin henkilökunnan edustajalle erikseen, voit myös antaa yhteisen lahjan koko lapsen hoitoryhmälle tai luokalle. Päiväkodeissa ja kouluissa ohjaajat ja opettajat arvostavat myös työhön liittyviä lahjoja. Esimerkiksi lasten eläinjoogakortit tai Oppi&Ilo -puuhakortit tai pelit tuovat iloa koko ryhmälle. Myös tunnetaitoihin keskittyvät Fanni-kirjat sopivat hyvin yhteislahjaksi ryhmälle. Tällöin lahjaa ei tarvitse viedä kotiin ollenkaan!