5 syytä, miksi merinovilla on mainio materiaali!

Monet vanhemmat vannovat merinovillan nimeen - eikä syyttä! Pehmeä ja lämmin merinovilla on materiaalina loistava ihan jokaiselle, mutta etenkin vauvoille ja lapsille merinovilla sopii erityisen hyvin. Merinovillan kuidut ovat pitkiä ja pehmeitä eivätkä ne kutita, vaan tuntuvat iholla ihanan pehmeälle. Lisäksi merinovilla sitoo itseensä kosteutta eikä se tunnu hiostavalta iholla. Mikä parasta - merinovilla on sopivan helppohoitoinen materiaali lapsiperheeseen! Tässä viisi syytä, miksi me Ipanaisella rakastamme merinovillaa!


1. Merinovilla lämmittää juuri sopivasti

Merinovilla on huikean mukautuva materiaali, joka tuntuu päällä aina juuri sopivan lämpöiseltä. Merinovilla sopiikin käytettäväksi erinomaisesti ympäri vuoden niin talvipakkasilla kuin kesäkeleillä. Kylminä talvipäivinä jo ohut merinovillakerros lämmittää tehokkaammin kuin mikään keinokuituinen materiaali. Talvellakaan ei tarvitse siis pukea paksuja tönkköjä kerroksia päälle, sillä ohut merino ihoa vasten toimii riittävänä lämpökerroksena. Tämä on hyvä juttu etenkin liikkuvaisten pikkulasten kanssa.

Kukapa haluaisi pukea lasten päälle enemmmän kuin on pakko?

Merinovillan maagisuus perustuu kuidun kihartuvaan luonteeseen. Tämän ominaisuuden ansiosta merinovillaan syntyy ikään kuin pieniä ilmataskuja, jotka sitovat ilmaa. Näin merinovilla toimii kylmällä kelillä lämpöä eristävänä kerroksena ja päinvastoin taas viilentää ihoa silloin, kun on lämmintä. Pakkaskelien lämmittävyys vaihtuu siis kesäisin viilentävyyteen. Ihmeellistä kyllä, merinovilla sopii käytettäväksi jopa helteellä!


2. Merinovilla hengittää, ei hiosta eikä tunnu kostealta iholla

Merinovilla on fiksu materiaali, sillä lämmittävyyden ohella se on myös erittäin hengittävää. Etenkin lapsille, jotka liikkuvat aktiivisesti ulkona tämä on tärkeä ominaisuus. Ulkona telmiessä tulee helposti kuuma, eivätkä hiestä kosteat vaatteet tietenkään tunnu kivalta päällä. Helposti hikeentyville kuumakalleille merinovilla on todellinen match made in heaven. 

Tiesitkö, että merinovilla voi imeä itseensä jopa 30% oman painonsa verran kosteutta? 
Merinovillalla on kyky siirtää kosteutta pois iholta, ja lisäksi merinovilla imee kosteutta itseensä. Ulkoillessa tämä on korvaamaton ominaisuus, sillä kosteus iholla yhdistettynä kalsaan keliin tarkoittaa taatusti kylmettymistä. Koska merinovilla siirtää iholta kosteuden pois, merinovillaiset asusteet tuntuvat kosteinakin kuivilta ja lämpimiltä päällä.

Ei haittaa, vaikka istahtaa vähän kuralätäkköön tai hyppelehtii loskassa.

Tästä syystä esimerkiksi kurarukkasten alle merinovillaiset lapaset ovat hyvä valinta. Ei väliä, vaikka lapaset vähän kastuvat - pienet sormet eivät siltikään tunnu märiltä ja ole heti jäässä. Ei haittaa myöskään, vaikka pihaleikeissä tulisi vähän hiki! Merinovilla lämmittää märkänäkin ilman hiostavaa tunnetta.