facebook_pixel

Nauti auringosta, suojaa lapsi auringon vaaroilta!

Ihana aurinko hellii taas ja mikäpä olisikaan mukavampaa, kuin nauttia lämpimästä kesäilmasta ja kerätä pisamia nenänpieleen. Aurinko tekee ihmeitä energiatasolle ja D-vitamiinitasolle, mutta sen kanssa saa olla myös varovainen. Etenkin aktiivisten lasten kanssa saa olla tarkkana, ettei aurinkoa tule nautittua liikaa ja ilman tarvittavaa suojaa.

Suositellaan, että keväällä ja kesällä aurinkoa vältettäisiin kello 11-15, siis parhaimpana pihaleikkiaikana! Suositus kannattaa ottaa tosissaan, sillä juuri tuolloin auringon säteily on voimakkaimmillaan ja ultravolettisäteet erittäin haitallisia iholle. Uv-säteille altisuminen vanhentaa ihoa ennenaikaisesti, mutta on myös suurin syy melanooman eli ihosyövän puhkeamiseen. Erityisen tärkeää on muistaa, että iholla on hyvä muisti ja alle 15-vuotiaana ihon palaminen vaikuttaa ihosyöpäriskiin paljon. Suojautumisen kannalta uv-indeksiä kannattaa tutkia jo aikaisin keväällä ja kun uv-indeksi ylittää arvon 3, suojautuminen on välttämätöntä. Uv-indeksin löydät Ilmatieteenlaitoksen sivuilta ja sieltä voit tilata myös puhelimeesi paikkakuntakohtaisen uv-indeksin, näppärä vinkki matkoilla!

Kesällä ulkoilijan on muistettava seuraavat asiat: aurinkovoide, aurinkolasit, peittävät vaatteet,suojaava päähine sekä vesipullo. Silmien suojaamisesta auringolta voit lukea myös Ipanaisen sivuilta.

Aurinkovoiteen valinnassa suosimme luonnonkosmetiikkaa ja tällä hetkellä valikoimistamme löytyy Eco Cosmeticsin 45 suojakertoimen aurinkovoide. Se hoitaa lapsen ihoa mm. sheavoin sekä tyrniuutteen avulla ja voiteeseen lisätty luonnollinen titaanidioksidi heijastaa auringonsäteet iholta pois. Voidetta tulee levittää säästelemättä, n. ruokalusikallinen lapselle koko vartaloa suojatessa. Suosittelemme levitystä kahteen otteeseen: ensin ohuempi kerros, jonka päälle toinen samanlainen. Voide levitetään pyörivin liikkein, jolloin titaanioksidin vaaleus hiljalleen sulautuu ihonväriin. Eco Cosmeticsin aurinkovoide sisältää hyviä kasvisöljyjä, jonka vuoksi tuote on myös kevyesti vedenpitävä. Pienet rantaräpiköinnit onnistuu tällä hyvin, pidemmän uintireissun jälkeen lisää kuitenkin rasvaa aina lisää!

Aurinkovoiteen lisäksi käyttöön kannattaa ottaa suojaavat vaatteet eli ohuet pitkähihaiset paidat ja housut sekä erityisesti auringon uv-säteilyltä suojaavat uima-asut, joissa titaanidioksini on kudottu sisään kankaaseen, eikä liukene pois uidessakaan. Auringon porotuksessa tarvitset myös auringonpistokselta suojaavan hatun, sekä juomapullon täynnä raikasta vettä! Nesteytys on tärkeää siksi, että kehon kuivuessa sen lämpötila voi nousta vaaralliselle tasolle ja aiheuttaa lämpöhalvauksen. Myös nestehukka itsessään on ikävä tunne. Onneksi juomapullomme ovat tutkitusti turvallisia ja pieneen käteen sopivia, joten niiden kanssa on hyvä suunnata aurinkoon!

Lue lisää auringolta suojautumisesta esimerkiksi THL:n sivulta