facebook_pixel

Näin huollat silikonituotteita

Silikoni on erinomainen materiaali lastentarvikkeisiin, sillä siitä valmistetut tuotteet ovat hygieenisiä, kestäviä ja turvallisia jatkuvassakin käytössä. Silikonituotteet ovat lisäksi hajuttomia, vedenpitäviä ja ne kestävät korkeitakin lämpötiloja. Silikonia voidaan käyttää esimerkiksi ruokailutuotteissa, kuten ruokailualustoissa, lautasissa, aterimissa, ruokalapuissa ja juomapulloissa. Lisäksi silikoni sopii erinomaisesti vauvojen purulelujen materiaaliksi ja sitä käytetäänkin myös imeskeltävissä ja pureskeltavissa koruissa, jotka ovat nykyään hyvin suosittuja.

ezpz Halinalle kulho turkoosi Toivomusnalle

Silikonia lapsen on turvallista imeskellä ja vähän jäytääkin, sillä silikonia on vaikeaa saada rikkoutumaan pienten hampaiden kösittelyssä. Silikoni on myös helppo pitää puhtaana eikä se kerää itseensä pöpöjä. Silikoni sopii erinomaisesti ruokailualustan materiaaliksi, sillä se ei liu’u pöydällä. Toisin kuin muovi, silikoni ei naarmuunnu, haalistu tai kulu käytössä.

Onko silikoni turvallinen materiaali?

Useimmat Ipanaisen valikoimassa olevista silikonituotteista valmistettu 100% elintarvikeluokan silikonista. Näiden tuotteiden kaikki materiaalit on tarkkaan testattu ja turvallisuuden osalta sertifioitu. Silikoni on aivan loistava materiaali lasten ruokailutuotteisiin, sillä se on hypoallergeeninen, myrkytön, kestävä ja turvallinen materiaali. Elintarvikeluokan silikoni ei sisällä haitallisia aineita, kuten ftalaatteja, BPA:ta tai PVC:ta. Silikoni on materiaalina hygieeninen, sillä se ei kerää itseensä bakteereja ja se on helppoa pitää puhtaana.

Suomessa Tullilaboratorio testaa pistokokeilla Ipanaisenkin valikoimassa olevia tuotteita, jotta niiden turvallisuus kuluttajille olisi taattu. Tuotteiden tulee täyttää tarkat säännökset ennen kuin ne pääsevät myyntiin.

Choomee uudelleentäytettävä välipalapussi ja korkki

Miten puhdistan silikonituotteen?

Silikoni saattaa kerätä itseensä pölyä, joten se kannattaa pestä säännöllisesti. Kaikkein paras tapa puhdistaa silikoninen tuote on pestä se käsin mahdollisimman kuumalla vedellä ja miedolla astianpesuaineella. Tuotteen voi halutessaan pestä myös astianpesukoneessa, mutta suosittelemme mahdollisimman pitkää ja kuumaa pesuohjelmaa, joka huuhtelee astiat hyvin. Lisäksi suosittelemme annostelemaan pesuainetta mahdollisimman vähän, jottei tuotteeseen jää pesuainejäämiä. Astianpesukoneiden pesuohjelmissa on paljon eroja, joten suosittelemme tarkistamaan omasta pesukoneesta, mikä ohjelma huuhtelee astiat mahdollisimman tehokkaasti.

Mahdollisia tahroja ja hajuja voi koittaa puhdistaa tuotteesta ruokasoodalla tai etikalla. Tarvittaessa tuotetta voi liottaa kuumassa vedessä tai miedossa etikkavedessä hetken aikaa. Silikonin puhdistamiseen ei tulisi käyttää hankausaineita tai hankaavia pesuvälineitä. Suosittelemme myös välttämään pesuaineita, jotka sisältävät voimakkaita hajusteita, väriaineita sekä öljyjä tai lipidejä (rasvoja).

ezpz Halinalle lautanen astianpesukoneessa

Värjäytyykö silikoni käytössä?

Silikoniseen tuotteeseen ei pitäisi tarttua pysyvästi ruoasta väriä, jos puhdistat alustan huolellisesti aina käytön jälkeen. On kuitenkin mahdollista, että voimakkaasti värjäävistä ruoista (esim. punajuuri, porkkana, tomaattikastike, mustikat) voi jäädä tahroja alustaan, jos ne saavat olla pitkään alustalla. Kannattaa siis aina laittaa silikonituote pesuun heti käytön jälkeen.

Tutustu näihin mainioihin silikonituotteisiin

AddBaby silikoninen purulelu elefantti

9,90 

By Pinja silikoninen koru

21,90 
ezpz Happy Bowl Pewter

ezpz Happy Bowl silikoninen ruokailualusta

19,90 

ezpz Happy Mat silikoninen ruokailualusta

24,90 

ezpz Mini Mat silikoninen ruokailualusta

19,90 
Kg Design Moln pilvi silikoninen ruokailualusta

KG Design silikoninen Pilvi ruokailualusta

14,90 

Squeasy Snacker -pullo

16,90