facebook_pixel

Merinovilla – lapsiperheen kestävä luksusmateriaali

Monet vanhemmat vannovat merinovillan nimeen – eikä syyttä! Pehmeä ja lämmin merinovilla on materiaalina loistava ihan jokaiselle, mutta etenkin pienille vauvoille ja lapsille merinovilla sopii hyvin. Merinovillan kuidut ovat pitkiä ja pehmeitä ja monista muista villakuiduista poiketen ne eivät kutita, vaan tuntuvat iholla ihanan pehmeälle. Siksi merinovillaa voi käyttää vielä kovin herkkäihoisella vastasyntyneelläkin.

Merinovilla on kaikkea tätä

✓ ihanan pehmeä materiaali
✓ se ei kutita
✓ lämmittää myös kosteana
✓ erinomainen kosteuden siirtokyky
✓ joustaa mukavasti
✓ antibakteerinen materiaali
✓ todella helppohoitoinen

Merinovilla lämmittää ja hengittää

Merinovilla on hyvin lämmittävä, mutta myös hengittävä luonnonmateriaali, jota voi käyttää ympäri vuoden. Viileinä talvipäivien lämmittävyys vaihtuu kesäisin viilentävyyteen. Fiksu villatuote toimii käyttäjänsä kehon mukaisesti poistaen kosteutta iholta. Tästä syystä merinovilla tuntuu aina miellyttävältä päällä – jopa märkänä – ja pitää kehon sopivan lämpimänä. Etenkin lapsille, jotka liikkuvat aktiivisesti ulkona tämä on tärkeä ominaisuus. Merinovillan päälle kannattaa sään mukaan pukea sopiva määrä lämmittäviä kerroksia ja ulkosalla tuulta- ja vettä pitävä kuorikerros.

Puhdista tuulettamalla

Merinovillasta löytyy sen omaa rasvaa, lanoliinia. Lanoliini tekee sileästä villasta mukavan ihoa vasten ja estää ulkopuolista likaa tarttumaan kuituun. Siksi merinovillavaatteita ja -asusteita joutuu pesemään äärimmäisen harvoin. Antibakteerisen merinovillan hoitoon sopii ensisijaisesti hyvä tuuletus ja kun vaate on todella likainen, useimmat merinovillatuotteet voi pestä pesukoneessa. Niin myös Ipanaisessa myytävät ManyMonthsin merinovillasta Suomessa neulotut asusteet.

Näin saat parhaan hyödyn irti merinovillasta

Merinovillan parhaat ominaisuudet saat käyttöösi pukemalla merinovillan aina alimmaksi kerrokseksi eli suoraan ihoa vasten. Vauvalle kannattaa esimerkiksi sujauttaa merinovillaiset tossut suoraan paljaiden varpaiden päälle ja pukea merinovillan päälle tarpeen mukaan tuulen- ja vedenpitävä kerros.

Jotta varpaat ja sormet pysyvät lämpöisinä pakkasellakin, on tärkeää, että ilma pääsee kiertämään tossun, sukan ja lapasen sisällä. Liian tiivistä pakettia ei siis kannata tehdä, sillä useampi kerros puettuna liian tiiviiksi paketiksi päälle saattaakin itse asiassa aiheuttaa sormien tai varpaiden jäätymisen – eikä päinvastoin!

ManyMonths merinovillainen kypärämyssy Bright Silver

Tutustu merinovillaisiin tuotteisiimme tästä

Kaikki merinovillatuotteemme ovat saaneet non mulesing-todistuksen.