facebook_pixel

Halvat huvit – tutustu perheiden Helsinkiin pikkurahalla

Helsinki on ihana kesäkaupunki niin asukkaille kuin vierailijoillekin. Tuttujen turistikohteiden lisäksi Helsinki tarjoaa lapsiperheille paljon tekemistä pienellä budjetilla. Kokosimme Ipanaisen työntekijöiden kanssa pienen listauksen siitä, mitä me lastemme kanssa kesäisessä Helsingissä teemme! Nappaa listasta oma reittisi ja tutustu Helsinkiin pikkurahalla.

 

IHANA KAHVILA

Helsingin värikkäimpään kahvilaan pääset Kalasataman tai Sörnäisten metroasemalta, Suvilahden alueen ja rakennustyömaiden läpi suunnatessasi. Kävelymatkaa kertyy noin kilometri ja perillä sinua odottaa värikäs kahvilakontti herkkuineen, pehmeät istustelusäkit, riippumatot sekä luvattoman kaunis merimaisema. Ihana kahvilan vierestä löydät myös värikkäin graffitein koristeltuja kontteja, jotka toimivat taustoina hauskoille kaupunkivalokuville.

LUNCHIE

Lunchie-sovelluksen kautta saat tietoosi laadukkaiden lounasravintoloiden lounaalta ylijääneistä annoksista ja voit napata annoksesi mukaan vaikkapa puistoon. Tarjonta vaihtelee päivittäin, mutta joka iltapäivä sovellus täyttyy päivän lounasruuista ja usein hakuaikaa on jopa iltayhdeksään saakka. Toisen lounas voikin olla loistopäivällinen, jonka saa mukaan todella huokeaan hintaan.

ONDA

Aivan Ipanaisen lähellä sijaitsee oma suosikkiravintolamme Onda, joka on myös monien sormiruokailijoiden suosiossa. Ondan buffetista löydät vaihtoehtoja moneen makuun ja myös erikoisruokavaliot on huomioitu hyvin. Lasten lounaasta maksetaan ikävuosien mukaan muutama euro. Värikäs ja rento Onda on kuin pieni pala Berliiniä keskellä Hakaniemeä. Lapsia varten Ondasta löytyy ezpz-ruokailualustoja. Myös Onda tarjoaa usein take awayna lounaan ylijäämiä n. 5eur litrahintaan ja ilmoittaa annoksista Facebook-sivuillaan. Nappaa siis oma ruoka-astia mukaan ja nauti hyvä ja edullinen päivällinen ulkona auringossa!

KIVINOKKA

Helsinkiläisten oma virkistysalue Kivinokka sijaitsee Herttoniemen ja Kulosaaren välissä ja pääset sinne kummaltakin metroasemalta. Kivinokasta löytyy kaunis Herttoniemen kartanon alue, uimaranta sekä paljon kaunista merellistä luontoa. Erityismainintana Kivinokasta löytyy Maijan kahvila, jonka pihalla on kanoja sekä vuohia. Uimaranta on erittäin lapsiystävällinen ja matala ranta on turvallinen valinta pienillekin polskuttelijoille. Ranta sopii erityisen hyvin iltauinneille, sillä suojaisalle rannalle tuulee harvoin. Paikan päältä löytyy myös leluja lasten käyttöön. Arvostamme erityisen paljon taustalla siintävää kaupunkimaisemaa ja näkymää Vanhankaupunginselälle! Täällä tuntee olevansa kaupungissa, mutta kuitenkin luonnonhelmassa. Kivinokassa järjestetään muuten monenlaisia tapahtumia leffailloista festareihin ja lasten teatteriesityksiin. Katso tapahtumakalenteri täältä.

AURINKOLAHDEN UIMARANTA JA UUTELA

Metromatka Vuosaareen sujuu sukkelasti ja mukaan kannattaa pakata niin uimavaatteet kuin vähän grillattavaakin. Vuosaaren Aurinkolahdessa on yksi Helsingin kauneimmista ja suurimmista uimarannoista rantabulevardeineen ja sen läheisyydessä on Uutelan ulkoilualue luontopolkuineen ja grillipaikkoineen. Metroaseman viereisestä ostoskeskuksesta saat mukaan hiilet ja grillattavat ja uinnin jälkeen onkin mukava tehdä pieni metsäretki grillipaikalle, joka sijaitsee n. 1km päässä Aurinkolahden rannasta.

SUOMENLINNA 

Suomenlinna on yksi hauskimmista seikkailupaikoista koko Helsingissä! Jo lauttamatka saareen (HSL:n kertalipun hinnalla!) on elämys ja matkan jälkeen saareen kannattaa tutustua taskulamppujen kera. Suomenlinnasta löydät nimittäin ison määrän mielenkiintoisia hämäriä ja viileitä tunneleita, joihin on helppo tutustua paikallisen MLL:n koostaman tunnelikartan avulla, jonka löydät ainakin Suomenlinnakeskuksesta, Lelumuseosta sekä vierasvenesataman Valimo barista. Lisäksi saarelta löytyy paljon tykkejä ja muuta hauskaa tutkittavaa. Suomenlinnasta löydät monta kivaa kahvilaa ja ravintolaa, jos omia eväitä ei jaksa raahata mukaan. Perinteisen lasten Suomenlinna kartan löydät täältä. Ps. Suomenlinnaan kannattaa ehdottomasti pakata kantoväline mukaan!

Suomenlinnassa riittää lapsille tutkittavaa

FALKULLAN KOTIELÄINTILA

Hevosia, possuja, lampaita, pupuja ja kanoja, näitä kaikkia löytyy Falkullan kotieläintilalta, jonne on ilmainen sisäänpääsy. Lapsille löytyy tilaa juoksennella ja alueelta löytyy myös hauska leikkialue. Mukaan voi pakata omat eväät ja sisätiloissa onkin mahdollisuus myös lämmittää omia ruokia. Jos omat eväät eivät nappaa, tilalta löytyy myös nuorten pyörittämä kahvila (huom. kahvilassa käy vain käteinen). Lue lisää Falkullan elämästä ja tsekkaa aukioloajat täältä.

LASTEN KAUPUNKI

Helsingin kaupunginmuseon Lasten Kaupunki on aina ilmainen ja avoinna kaikille lapsille ja lapsenmielisille. Lastenkaupunki on museo, jossa lähes kaikkeen saa koskea ja siellä voit tutustua Helsingin lasten elämään ennenvanhaan, leikkiä puotipuksua ja poiketa aidoilla 70-luvun tavaroilla sisustettuun retromummolaan. Myös omien eväiden syöminen on sallittu!

 

KIASMA

Nykytaiteenmuseo tarjoaa elämyksiä myös lapsille. Kesällä 2016 näyttelyt ovat erityisen lapsiystävällisiä ja värikkäitä ja Kiasmasta löydät mm. Ernesto Neton suurensuuren boakäärmeen päätä mukailevan majan, jossa voit loikoilla ja soittaa kitaraa. Alemmassa kerroksessa on Choi Jeong Hwa:n värikäs näyttelykokonaisuus, jonka värikkäistä muoviastioista tehdyt installaatiot innostavat lapsia piiloleikkeihin taiteen sisään. Tarkista näyttelyiden aukioloajat nettisivuilta! Kiasman sisäänpääsy kustantaa aikuisilta 12 €, mutta kaikki alle 18-vuotiaat vierailevat museossa ilmaiseksi. Tsekkaa myös ilmaisperjantai! Museoon on vapaa pääsy aina kuukauden ensimmäisenä perjantaina.

 

LEIKKIPUISTOT

Leikkipuistot ovat todellisia helmiä lapsiperheille, joista me helsinkiläiset olemme todella kiitollisia. Leikkipuistoihin voi marssia kuka vaan pitämään hauskaa ja aukioloaikojen puitteissa myös leikkipuistojen sisätilat ovat kaikkien käytettävissä – täysin ilmaiseksi totta kai. Sisätiloista löydät yleensä ainakin vessan ja mahdollisuuden omien eväiden lämmittämiseen. Leikkipuistot ovat siis Helsinki-päivien kohokohtia ja niitä löydät yli 60 ympäri kaupunkia. Useimmissa leikkipuistoissa on kahluuallas (vettä altaissa on arkisin leikkipuiston aukioloaikoina) ja erilaisia leikkitelineitä, poljettavia pyöriä, erilaisia leluja ja keinuja. Leikkipuistoissa järjestetään myös monenlaista ohjattua toimintaa lapsille. Leikkipuistot ovat vapaassa käytössä myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Kesällä parasta on totta kai maksuton leikkipuistoruokailu! Useissa leikkipuistoissa tarjotaan lapsille maksuton lounas kesäaikaan kello 12. Muista siis omat eväsastiat ja juomapullot!

Omat suosikkimme leikkipuistoista ovat

ITIKSEN LEIKKIASEMA

Kaupungin paras kauppakeskuksen leikkipaikka löytyy Itiksestä, n. 15 minuutin metromatkan päässä keskustasta. 2 euron tuntimaksua vastaan lapset saavat seinäkiipeillä, laskea liukumäkeä, katsoa videoita ja rakentaa tanskalaisista bObles-aktiivihuonekaluista temppuratoja. Leikkihetken jälkeen voit nauttia lounaan kauppakeskuksessa ja jatkaa matkaasi esimerkiksi Aurinkolahden rannalle Vuosaareen.

PIRKKOLAN PLOTTI

Tämä on aivan huikea uinti- ja leikkikeidas lapsille (ja aikuisille!). Täysin ilmaiselta Plotilta löydät laajan matalan uintialueen, jossa on hiekkapohja. Lasten iloksi paikalta löydät myös vesiliukumäen, leikkipaikan ja aivan vierestä liikuntapaikan jalkapallokenttineen. Fasiliteetit toimivat, sillä Plotilla on tilavat pukukopit, vessoja ja paljon parkkitilaa. Lisäksi alueelta lötytyy kioskikahvila, jossa myydään pieniä välipaloja, herkkuja ja tietysti jätskiä ja kahvia. Koska kyseessä on Helsingin kaupungin ylläpitämä lähiliikuntapaikka, paikalta löytyvät myös kuntoiluvälineet – jos vaikka haluat itse jumpata sillä aikaa, kun lapset leikkivät.

Kuvat: Elsa Heiko ja Anu Mäkinen, paitsi Ihana-kahvilan kuva kahvilan Facebooksivuilta