facebook_pixel

6 vinkkiä lahjaksi lapsen opettajille ja hoitajille

Lukukauden päättyessä on mukavaa muistaa lapsen opettajia, hoitajia tai harrastusohjaajia pienellä lahjalla. Positiivinen palaute ja iloinen kiitos riittävät toki vallan mainiosti, mutta sen lisäksi pakettiin voi tehdä mieli kääräistä jotakin pientä kivaa. Lahjan antamisen haasteena vaan on usein, ettei lahjan saajan makua tunne kovin hyvin. Tapana ei ole antaa suuria lahjoja, vaan kyse on enemmän kivasta eleestä. Saajia voi myös olla useita, jolloin on ennen kaikkea viisasta, että lahjat ovat kohtuullisen pienellä vaivalla toteutettavia. Lue alta 6 vinkkiämme hyväksi havaituista lahjoista opettajille tai hoitajille!

VESI juomapullo ruostumatonta terästä Drop

Mitä on hyvä muistaa lapsen opettajan tai hoitajan lahjassa?

 • Opettajat eivät oleta, että lahjoja pitäisi tuoda (vaikka ne aidosti ilostuttavatkin)
 • Lapsen piirros tai itse tehty kortti on jo erinomainen muisto
 • Kulutettavat (ja hyvin säilyvät) lahjat ovat varma valinta
 • Tavaralahjoissa suosituimpia ovat hyödylliset joka perheen käyttötuotteet
 • Lahjakortti on aina luottoratkaisu
 • Lahja voi olla mielekästä antaa kimpassa muiden perheiden kanssa
 • Lahja voi olla myös koko ryhmälle yhteinen!

1. Anna persoonallinen ja/tai itse tehty lahja

Hyvin kohtuullisella vaivalla ja hyppysellisellä luovuutta saa tehtyä persoonalliset muistamiset kivana puuhana yhdessä lapsen kanssa. Lattialle voi levittää suojan, jonka päällä voi huoletta maalata esimerkiksi korttipohjia sarjatyönä. Valokuvia hyödyntämällä askarteluista saa usein todella hilpeitä. Herkkuja leipoessa voi kerralla tehdä suuren satsin, josta riittää jaettavaksi useampaan lahjarasiaan, kuin myös itse leipojille. Astiana voi käyttää myös eväsrasiaa, jonka voi ottaa käyttöön namujen napostelun jälkeen. Lahjalookin saa pingottamalla rasian päälle koristepaperin kuminauhalla tai lahjanarulla.

 • Kirjoita korttiin lapsen sanoin, millainen kortin saaja on ja mitä hänen kanssaan on ollut hauskaa tehdä.
 • Leivotut makeiset, itse koristellut keksit ja kotitekoiset marmeladit tai sinapit toimivat aina.

2. Suosi kulutettavia lahjoja

Etenkin silloin, kun lahjan saajaa ei tunne henkilökohtaisesti, varma valinta on antaa joko lahjakortti tai jokin kulutettava tuote, joita todennäköisesti jokaisessa kodissa käytetään. Moni nauttii siitä, ettei lahjasta jää käytön jälkeen tavaraa pyörimään, vaan siitä on voinut nautiskella esimerkiksi joululomalla itseään hemmotellessa.

 • Lahjakortti elämykseen (elokuviin, kahvilaan, jalkahoitoon, teatteriin)
 • Lahjakortti aidosti tarpeelliseen käyttöön (kirjakauppaan, urheiluliikkeeseen, kursseille)
 • Kulutettavat ja nautinnolliset lahjat (kahvi, tee, kuohuva, mausteyrtit korissa, pähkinät ja makeiset)
 • Kodin tarpeelliset tarvikkeet (kotimaiset ja ekologiset puhdistusaineet, käsin valmistetut saippuat ja muu kosmetiikka, vaikkapa huulirasva)

LOQI kestokassi on ollut vuodesta toiseen Ipanaisen valikoimasta hittilahja opeille ja hoitajille.

3. Anna käytännöllinen tavaralahja tai ryhmälle yhteinen lahja

Lahjan saajaa voi ilahduttaa myös tavaralahjalla, joka on hyödyllinen arjessa. Tuotteen kauniilla visuaalisella ilmeellä ja hyvällä designilla käyttötavaraan saa lahjan tuntua. Kekseliäisyys ja laadukkuus usein käytettävissä perustavaroissa tuo saajalleen pitkään kestävää iloa arkeen.

 • Ipanaisella kautta aikojen suosituin käytännöllinen lahja on ollut LOQI kestokassi. Monikäyttöiset ja trendikkäät kassit ovat kestäviä ja pieneen tilaan sujahtavia joka perheen apulaisia loputtomiin käyttötarkoituksiin. Veikeänä ideana kassia voi käyttää myös korvaamaan lahjapaperin.
 • Päiväkodeissa ja kouluissa ohjaajat ja opettajat arvostavat myös työhön liittyviä lahjoja. Esimerkiksi Lasten eläinjoogakortit, Kamalan ihana päivä -kirja tai Oppi&Ilo-puuhakortit tuovat iloa koko ryhmälle, eikä lahjoja tarvitse viedä kotiin ollenkaan.
 • Talviaikaan erinomaisia tarpeellisia käyttölahjoja ovat myös heijastimet – niitä tarvitaan aina!

5. Hanki aineeton lahja

Monilla meillä on jo yllin kyllin kaikkea, mutta sydämemme voi palaa esimerkiksi lasten hyvinvoinnin lisäämiseksi. Lahjaideoissa käytännöllinen ja arvokas vaihtoehto on saajalleen aineeton hyvän mielen lahja, jolla voi tukea esimerkiksi kehitysmaiden lasten elämää. Alta löydät muutamia erilaisia lahjakohteita, joilla saa vaikkapa koulutavarat lapselle tai kielen opettajan viikoksi. Ihana ajatus ja oiva vaihtoehto!

6. Organisoi kimppalahja

Aina hyvä vaihto on koota ryhmä vanhempia yhteen ja hankkia yhdessä arvokkaampi mielekäs lahja yhdessä. Kimppalahjaksi voi hankkia vaikkapa lahjakortin hierontaan, liikuntakeskukseen, teatteriin, kauppaketjuun, ravintolaan tai muuhun elämykseen. Yhdessä voi koota myös ihanan lahjakorin, johon jokainen lahjoittaa jotain pientä syötävää tai käytännöllisiä pieniä tavaralahjoja. Mukaan voi liittää vaikka kaikilta lapsilta muistamisen piirroksen tai askartelun muodossa.

Klean kanteen termosmuki on todellinen arjen ylellisyystarvike